Alles over deze blog, het hoe en waarom en wat dies meer zij

En dan nu de lucht in!

Door oehoe op vrijdag 26 augustus 2016 11:33 - Reacties (8)
Categorie: blog, Views: 3.184

Even iets anders...

[tl,dr: niet zo zeuren, instappen, opstijgen en genieten]

Twee jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een ballonvaart kado van mijn ouders. Top natuurlijk! Helemaal blij.

Ware het niet dat ik net een jaar daarvoor toen ik op een ladder stond om mijn huis een lik verf te geven ineens dacht: "Dit is niet goed..." (En dan bedoel ik niet de kleur verf).

Nooit last gehad van hoogtevrees, en boem, ineens wel. Afijn, dat gecombineerd met een onverklaarbaar soort aartsluiheid zorgde ervoor dat ik niet meteen contact opnam met het ballonbedrijf om een afspraak te maken. En de bon belandde op een plek ergens in huis... you know.

De bon bleef mij aanstaren iedere keer als ik er langs liep. En werd er regelmatig gepolst door voornamelijk mijn moeder of ik al een afspraak had gemaakt.

Nu wil het geval dat ik op mijn werk een beoordelingscyclus heb waarbij ook coaching een onderdeel is. Niet dat dat dan betekent dat al je problemen in één keer opgelost zijn... maar nu had ik een manager waarbij het goed klikte en toevallig ook dit onderwerp ter sprake kwam. En zoals met wel meer dingen, praten helpt, zelfs als het maar oppervlakkig is.

Dus, lang verhaal kort: gisteravond heb ik dan de ballonvaart gemaakt.

En wat een ervaring. Ik geef toe dat ik opstijgen best spannend vond. Maar eenmaal in de lucht: wauw! Simpelweg wauw! De mensen van Airemotion (het ballonvaartbedrijf) wisten van mijn, eh, ongemak met hoogtes, en hebben me gerust gesteld (en ook in de gaten gehouden) ;)

Het begon met een ontmoeting op de parkeerplaats van de McDonalds in Joure. Samen met de andere passagiers konden we in een busje stappen (met in de aanhanger alle benodigdheden voor de ballonvaart). We reden naar de plaats van waar we zouden gaan opstijgen, en daar was al een ander ballonvaartbedrijf bezig met het uitrollen en optuigen. De medepassagiers hadden allemaal al één of meerdere vaarten gemaakt, en dat hielp ook wel.

We werden gebrieft en mochten meehelpen met diverse activiteiten:
  • het uitrollen van de ballon (wat een enorm ding)
  • het aansluiten van alle tuigage (eh, moet dit draadje daar?)
  • het vol laten lopen met lucht dmv een beste ventilator
Daarna werd de lucht verhit door de brander en letterlijk in een mum van tijd (echt maar een paar minuten) stond de ballon rechtop en konden we in de mand klimmen. En vanaf dat moment, zoals gezegd, vond ik het echt heel spannend. Maar na een minuut ofzo: WAUW!

Ik stond zo ongeveer onder de brander, en dat ding maakt een beste hoop herrie als die even aangaat (wat zegt u?). Oh, en warm wordt het dan ook best.

En ook heel apart, op 300 meter hoogte kun je honden nog horen blaffen, de pizzakoerierbrommertjes duidelijk horen, en mensen vanaf de grond naar je horen joelen. Het uitzicht is onwerkelijk: je ziet duidelijk alles om je heen en onder je, maar omdat je een heel ander perspectief hebt dan normaal, lijkt het heel raar. Voorbeeld: op een bepaald moment vloog er een aantal ganzen ver onder ons (zie foto 7 "uitzicht 4"). Normaal zie ik die vogels enkel vanaf de grond. Raar, en fantastisch tegelijker tijd.

We hebben ongeveer een uur gevlogen ("gevaren"), en we landden in een leeg weiland. Dat was ook best cool. Het ene moment zie je de grond op je af komen, en na wat gestuiter (leek wel wat op zaklopen, maar dan heel anders) stonden we stil.

Na het aftuigen (van de ballon dus) en het opruimen kregen we een debriefing waarin onder andere werd verteld over de Franse oorsprong van het ballonvaren, met champange en een ritueel.

Weer aan de grond kon ik niet direct volmondig "JA" zeggen op de vraag of ik het zo nog een keer zou doen. Maar nu wel. Ik heb op hun site al gezien dat ze ook last minutes hebben...

Hilda, Homme en Robin van Airemotion en mijn medepassagiers: heel erg bedankt!

En jij ook ma! :D

De foto's (klikbaar) zijn genomen met de camera van mijn Fairphone 2, dus daar zullen jullie het mee moeten doen. En anders ga je zelf een keer.

https://tweakers.net/ext/f/KncOo2Kc3pc8ivG5o2NTfuZu/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/kWXGlb9DpPhTpK9kLMzyWvA3/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/k1Q44Srt1bfrvnRYYEq6F60v/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/2704oxcgjAYYMfkwT2I9GLcA/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/7V5DIoU1gZ0kYGpiJfdzWpir/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/ttYn3guszOcJy8j6pzcyWQ0O/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/NpYo61MAqxzmbDF9wlhyScUO/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/mKGlu9mDF3SdfCdBxk89rUmu/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/KsQ8Eq06UyKlkJCQH4FlnBu7/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/oFfe7Lcdvuv8uwrpdg2hy2jG/thumb.jpg

Timelapse-filmpje van mijn Fairphone hoesje in de 3d printer

Door oehoe op dinsdag 3 maart 2015 22:00 - Reacties (4)
Categorie: blog, Views: 4.128

In mijn vorige post schreef ik, onder andere, dat ik "binnenkort" een timelapse-filmpje zou plaatsen van het 3d printen van mijn Fairphone hoesje. Dat was 26 november 2014... Één van de eerste reacties was: "Waarom aankondigen dat je ene filmpje gaat posten, en niet meteen gewoon posten?". En terecht.

Inmiddels lukt het me al wat beter één van mijn goede voornemens van 2015 na te komen ("dingen afmaken waar je aan begonnen bent!"), en hierbij dan het - meer dan drie maanden geleden - aangekondigde filmpje:Toen ik mijn Fairphone kocht in november (2e batch dus), kon ik een ook een bon kopen voor het in 3d laten printen van een hoesje "bij jou in de buurt". Nou, dat wilde ik wel eens zien. En dus, bon ingelost, via 3D hubs geregeld dat ik ook langs kon komen om te kijken. En voilá. Die knakker bij mij in de buurt bleek - hoe kan het ook anders - een medetweaker te zijn. Overal lagen Raspberry Pi's en arduino's met elk een eigen taak hun ding te doen, en daar stond ook de 3d printer: de Ultimaker Original Plus.

Wat een apparaat. Nou, ik háát printers, ik bedoel, ken je die scène uit Office Space waarbij een paar knakkers met een honkbalknuppel een faxmachine te grazen nemen? Zo dus. Matrixprinters uitgezonderd, die dingen hebben hun sporen verdiend, al was het alleen maar vanwege de herrie die ze maken. En 3d printers dus. Die zijn cool, want daar kan je dingen mee maken.

Deze Ultimaker Original Plus is door de medetweaker voorzien van een cameramodule waarmee de hele printjob is vastgelegd. De hele job duurde plusminus 4 uur.

Voor degenen die het willen weten, het materiaal van het hoesje is hier wit omdat het (nog) warm is. Het hoesje is grijs/zwart, maar verandert van kleur door invloed van temperatuur.

edit 23:13
Naar aanleiding van Frozen's vraag foto's bijgevoegd van het eindresultaat. ga ik nog foto's toevoegen...
edit 0:05 foto's opgezocht en toegevoegd

http://tweakers.net/ext/f/vVnYXMEtd1iSriz0Yj7jW0Pq/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/YIudzDA0OUDzfTWq3m7mNadG/thumb.jpg

Eens in de 10 jaar is ook regelmaat...

Door oehoe op woensdag 26 november 2014 10:18 - Reacties (9)
Categorie: blog, Views: 6.953

Ruim 6 jaar geleden maakte ik gebruik van de mogelijkheid om een weblogje te beginnen. En daarin wilde ik mijn ervaringen met mijn Daewoo Lanos uit de doeken doen.

Dat werd hem dus, ondanks aanmoedigende reacties, niet helemaal.

De titel van mijn blogje bleek wel goed gekozen: oehoe blogt ook wel eens... Wel eens ja :D Ik ben eigenlijk meer een lurker, en lees met veel plezier en bewondering de blogs van mede-tweakers hier. _/-\o_

Ik had even niets te doen, en dacht, laat ik de draad maar weer eens oppakken. Over auto's zal het niet specifiek gaan, maar eerder over van alles en nog wat (niet specifiek dus :) )

Binnenkort plaats ik hier een timelapse-filmpje van het 3D-printen van het hoesje voor mijn Fairphone.

De Lanos is inmiddels al weer 4 jaar geleden ingeruild voor een Volvo V40 (de "classic"), dus moet ik de foto van dat dashboard hierboven ook maar eens vervangen.

Things to do...

Waarom deze weblog?

Door oehoe op maandag 6 oktober 2008 22:40 - Reacties (9)
Categorie: blog, Views: 7.193

Sinds maart eind februari 2007 heb ik eindelijk m'n eerste eigen auto: een oude Daewoo Lanos. Ik heb geen lood verstand van auto's (ik rij er alleen maar in), maar daar wil ik langzaamaan iets aan veranderen. En waarom ook niet? In 1994 haalde ik m'n oude AT uit elkaar, en het jaar daarna bouwde ik voor het eerst mijn eigen kloon, en dat begon ook met kleine stapjes. Dus waarom niet hetzelfde doen met m'n auto?

Het is niet mijn bedoeling om over een jaar m'n eigen auto te bouwen, dat is niet realistisch (maar het zou wel ontzettend gaaf zijn). Maar om een beetje basiskennis op te bouwen van het hoe en waarom van het mechanische gedeelte van een auto, dat is m'n doel. En daar wil ik (vnl voor mezelf) verslagjes van doen op deze blog. Tegelijkertijd wil ik eens wat ervaring opdoen met CSS.

Niet echt wat je zou verwachten op tweakers, hoewel de definitie van een tweaker eigenlijk ook vrij ruim op te vatten is...